Klantcase

Heisterkamp

‘Het kan helemaal hoe wij het willen’

Heisterkamp Groep bestaat uit meerdere bedrijven met vestigingen in Europa. Het bedrijf heeft een duidelijke visie op hoe zij wil werken.

Snelle groei

De groei van Heisterkamp gaat snel. Razendsnel. De internationale vestigingen volgen elkaar in rap tempo op en het aantal trailers is in een paar jaar tijd verdubbeld.

Sinds 1,5 jaar werkt Heisterkamp met Kratoz, de maatwerk softwarelijn voor verhuurbedrijven. Teun Wiegers, Operationeel Manager bij trailerverhuur en Stefan Thegelkamp, Business Analist, zijn beiden nauw betrokken bij het ontwikkelproces van de nieuwe software en vertellen hierover.

Nieuwe fase

We merkten dat ons bedrijf in een nieuw fase kwam. We werden te groot om het allemaal in een standaard systeem, uit het hoofd, in Excel en op lijstjes bij te houden. We moesten processen optimaliseren, efficiënter werken en meer opslaan om onze kwaliteit en groei te kunnen waarborgen. We zochten een softwareleverancier die onze groei kan bijhouden en ondersteunen.

‘Hoe willen jullie werken?’

Veel softwareleveranciers werken vanuit een bestaand pakket. Daar moet je inpassen. Bij I-TeQ werkt het andersom. Daar kregen wij de vraag: ‘Hoe willen jullie werken?’ Onze manier van werken vormt de basis voor alles dat voor ons ontwikkeld wordt. Dat waren wij niet gewend.

De basis staat stevig. Nu gaan we Kratoz stap voor stap verder verrijken. Met het volste vertrouwen zien we mogelijkheden om door te groeien en dit aan te pakken.

Teun Wiegers & Stefan Thegelkamp – Heisterkamp Groep

Gaandeweg bijsturen

11 Jaar geleden startten we de eerste internationale vestiging in Duitsland. Daarna volgden verschillende locaties in Europa. We zitten niet stil. Het oprichten van een nieuwe locatie in Roemenië, viel gelijk met het ontwikkelproces van Kratoz. De software moest daardoor anders dan we van tevoren hadden bedacht. Gelukkig konden we gaandeweg bijsturen en werd er steeds met ons meegedacht.

Live-gang

Tijdens de live-gang was Danny van I-TeQ bij ons op kantoor aanwezig om alles te begeleiden. Omdat we 70% van de dag werken in het systeem, is een nieuw softwaresysteem een grote verandering voor de collega’s. De live-dag zelf was spannend maar verliep heel goed. Inmiddels is iedereen gewend en vertrouwd met Kratoz. Het is een grote stap voorwaarts voor ons!

Blijven ontwikkelen

Hoewel de aanpassingen kleiner worden, komen er nog elke week nieuwe dingen bij in het systeem. Het motiveert en stimuleert dat de aanpassingen die we aandragen, er daadwerkelijk komen. Juist ook voor de collega’s die ermee werken. Zo groeit het systeem met ons mee en blijven wij ons ontwikkelen.

Meer weten?

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? We komen graag een keer bij je langs om vrijblijvend kennis te maken en de wensen en mogelijkheden te bespreken.

Heisterkamp Transportation Solutions biedt een uniek internationaal totaalconcept op het gebied van transport en transport equipment